top of page
  • Foto van schrijverNiels Koekkoek

De grootste Cross Country Ski Marathon ter wereld: de Vasaloppet!Na een lange voorbereiding die voor de meesten in de zomer op de rolski’s in Nederland begon, kwam het grote doel (na nog een trainingsweekend in Oberhof) steeds dichterbij: de Vasaloppet. De grootste, bekendste en meest prestigieuze langlaufmarathon van de wereld met maar liefst 16.000 starters!


Vasaloppet 2024

Gedurende de week verbleef ons team in knusse Zweedse huisjes, werden de puntjes op de i gezet tijdens trainingen van de instructeurs en verkenden het team in 3 dagen het 90 kilometer lange parcours. Op zondag 3 maart was het dan zover, in alle vroegte met de bus naar de start Sälen. De omstandigheden waren loeizwaar. Het had de dagen ervoor geregend en de sporen waren erg nat en traag. Bovendien zakten je stokken ver weg door de zachte sneeuw en omstandigheden. Het werd daarom een memorabele editie die we als de zwaarste ooit kunnen bestempelen. Door de omstandigheden mocht je er dit jaar 13 uur over doen in plaats van 12.


Iedereen die zich aan dit avontuur heeft gewaagd, is nu een Vasaloppet held geworden. Het Reaching Peaks team haalde ondanks deze barre omstandigheden de finish binnen de tijdslimiet! Een avontuur om nooit meer te vergeten en om trots op te zijn! Proficiat!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page