top of page
  • Foto van schrijverReachingPeaks | BaseCamp-NL

Team kijkt tevreden terug op succesvolle expeditie

Bijgewerkt op: 10 apr. 2023

Zeer voldaan terug op 3.000 meter

Na een paar uurtjes slapen is het team rondom middernacht opgestaan om nog stevig wat krachtvoer te nuttigen voor het aller spannendste stuk van hun reis begon: De tocht naar de top van de Kilimanjaro op 5,895 meter. Niels vertelde dat de toppoging heel goed verlopen is. Het was bitter koud, maar er stond gelukkig weinig wind. Het was helder, en dus was het klimmen in het donker in een zee van sterren.


Rond 5.45 uur stond  het voltallige team op de top. Wat een presentatie! Het schemerde nog op de top, maar het duurde niet lang voordat de zon doorbrak. Met de heldere lucht hadden de klimmers een fenomenaal uitzicht op de krater en de gletsjers. De zonsopgang was adembenemend. Een prachtige beloning voor alle inspanningen! Inmiddels is het team terug op 3,000 meter in Mweka Camp. Daar is tijd om bij te komen en heel veel na te praten. Hopelijk beleven jullie veel plezier aan al het nagenieten. Wij zijn trots op jullie bijzondere prestatie. You did it! 🙂Het voltallige team is teruggekeerd bij de Kia Lodge! Goed dat jullie het er zonder kleerscheuren afgebracht hebben. De douche zal wel weer heel erg aangenaam zijn geweest.

Toen iedereen weer fris was, kregen de klimmers een certificaat waarop hun indrukwekkende prestatie is vastgelegd.


En daarna eindelijk weer een biertje, en wellicht wat meer? Het Kili bier smaakt verrukkelijk na al die inspanningen. Geniet ervan. Als het goed is zit het team inmiddels aan een heerlijk diner om alle avonturen te vieren. Veel plezier, en als het dan uiteindelijk bedtijd wordt… Geniet van de heerlijk zachte bedden in de aangename lodges 😉
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page