top of page
  • Foto van schrijverNiels Koekkoek

Actief acclimatiseren tijdens het planten van Bananenbomen.

Bijgewerkt op: 17 apr. 2023

Actieve acclimatisatie is het toverwoord tijdens een expeditie. Het is heel verleidelijk om de hele dag bij de lodge aan het zwembad te liggen vandaag maar niet verstandig. We zitten al ver boven zeeniveau en wennen aan de temperatuur is handig.Mede daarom brengen we vandaag een bezoek aan Elisabeth Center. Een local schooltje aan de voet van Mount Kilimanjaro. Een project dat aardig groot is geworden de afgelopen jaren. Nu van kinderopvang tot met hoger onderwijs. Leuk om te zien dat een leerling waarmee we een aantal jaren geleden een soort van onderhandel spel gespeeld hebben op de markt nu werkt op het center en ons ontvangt. Dit jaar planten we voor het center Bananenbomen samen met de crew. Onder het motto ‘iets wat aandacht krijgt, groeit’, worden de nu nog kleine boompjes met zorg gepland en voorzien van mest en water. Volgend jaar kijken hoe onze bomen er bij staan :). De kids krijgen vanuit thuis weinig aandacht aangezien de meeste aandacht van de ouders uitgaat naar het voorzien in de eerste levensbehoefte. Daarom zijn ze altijd blij als ze aandacht van onze groepen krijgen. In de pauze geven we de jongste kids drinken. De oudere leerlingen en studenten hebben vandaag examen en laten we studeren. 


Eenmaal terug in de logde en na een plons in het zwembad, komt Head Guide Herman voor de briefing. De trek wordt kort doorgesproken en wat je allemaal echt niet moet vergeten. Na een inspectie van de tassen volgt er een soort van wedstrijdspanning. Kan alles mee qua kilo’s? Moet ik wel of niet aan de Diamox (hoogteziekte medicatie). Tijdens het diner wordt het hoogteziekte protocol doorgelopen en meten we bij iedere deelnemer het zuurstof in het bloed. 

Plots worden de tafelgesprekken onderbroken door luid geschreeuw en muziek; Entertainment! Van acrobatiek tot vuurspuwers. Nu pitten en morgen start het echt. Op naar Mount Kilimanjaro (5.895 m)!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page