top of page
  • Foto van schrijverReachingPeaks | BaseCamp-NL

Vertrek Reaching Peaks 2018

Bijgewerkt op: 14 apr. 2023

De afgelopen maanden is het grootste Reaching Peaks (DRP) team ooit – van maar liefst 23 personen!- druk bezig geweest om hun uitrusting compleet te maken en goed voorbereid op pad te gaan naar Tanzania. Ook dit jaar beklimt het DRP team de Kilimanjaro. Morgenochtend vroeg vliegt het team vanaf Schiphol naar Tanzania.


Vandaag staat nog in het teken van het laatste inpakken, en voorbereiden. Een enkeling zal nog wat bagage overgewicht uitdagingen moeten overwinnen, maar morgen is dan eindelijk  de grote dag van vertrek aangebroken. Zet ‘m op met die laatste loodjes van het inpakken, team!


Mijn naam is Tessa van den Berg. Ik zal de tijdens de expeditie verslag uitbrengen van de avonturen van het DRP 2018 team via de nieuws pagina op deze website.

Nog maar een nachtje slapen en dan is het echt zover! Wij wensen jullie een onvergetelijke reis, heel veel succes en vooral ook heel veel plezier onderweg! Wij wachten in spanning op jullie mooie verhalen uit Afrika.


Op weg naar Tanzania!

Eindelijk is het zo ver! Vanochtend is het Reaching Peaks (DRP) 2018 team vertrokken op hun expeditie naar de top van de Kilimanjaro in Tanzania. Via deze website zullen we als dat lukt dagelijks verslag uitbrengen van de avonturen tijdens de klim naar ‘the roof of Africa’.


Het vertrek vanaf Schiphol is in ieder geval voorspoedig verlopen. Omdat het de grootste DRP delegatie ooit is – van maar liefst 23 teamleden – blijft dat vertrek spannend. En als je dan ook nog met 3 eigen toiletten op reis wil en deze moet inchecken, is dat wel een bijzondere belevenis.

Inmiddels weten we dat het team met alle bagage goed is aangekomen op Kilimanjaro Airport. We horen later vandaag meer over de eerste ervaringen in Tanzania.
Eerste dag in Tanzania

Vanochtend was het heerlijk ontwaken in de aangename lodges waar het Reachig Peaks team nu nog verblijft. Na een goed ontbijt ging het team op pad naar het Elisabeth Center, een kleuter- & lagere school aan de voet van de Kilimanjaro. Evenals in voorgaande jaren bracht het expeditieteam ook vandaag weer een bezoek aan dit centrum om daar persoonlijk een heel mooi bedrag te overhandigen dat in de afgelopen maanden is ingezameld in Nederland.


Het Elisabeth Center wordt geleid door zusters. Aan hen overhandigde het team een cheque van €1.800, samen met diverse spullen die onmiddellijk bruikbaar zijn in de school. Het geld zal onder meer een bijdrage zijn voor nieuwe gebouwen die nodig zijn, en is dus met veel dank in ontvangst genomen.

Daarna waren de kinderen benieuwd of die lange Hollanders wel konden voetballen…

Op de terugweg naar de lodges, bracht het team een bezoek aan een Masai familie. Dit heeft diepe indruk gemaakt op iedereen. De Masai familie die zij bezochten, leeft in een hele eenvoudige hut, met heel weinig ruimte, die ook gedeeld moet worden met kippen die in en uit de hut struinen. Ben, Frank en Anna vertelden dat de familie met zeer bepekte middelen moet rondomen. Toch was er tijd om de buitenlandse gasten warm te verwelkomen. Deze ervaring zorgde ervoor dat iedereen zich echt in Afrika geland voelt en heeft een intense eerste kennismaking opgeleverd.

Om 17.00 uur volgende wederom een bijzondere kennismaking, deze keer met hoofd-gids Herman. Een zeer ervaren gids die voor meerdere DRP teams uit eerdere expedities een bekende is. Samen met Niels ging Herman alle lodges af om alle uitrusting van ieder teamlid te inspecteren. Een spannend check moment want straks klimmen de teamleden door diverse klimaatzones en kunnen weersomstandigheden zeer wisselend worden. Dus vandaar dat de paklijst nog een maal met ieder teamlid is afgevinkt, zodat iedereen op alles is voorbereid.En toen die check erop zat, was inmiddels de bewolking opgetrokken en kwam de Kilimanjaro voor het eerst langzaam tevoorschijn. Een magische ervaring, “en de sneeuw op de top die in het avond zonlicht prachtig zichtbaar werd, was echt indrukwekkend”, aldus Ben. Voor het team gaat morgenochtend vroeg de eerste etappe echt beginnen. “Nu neemt de spanning in het team echt wel toe, omdat we morgen dan eindelijk echt gaan klimmen!”, aldus Frank. “Vandaag zijn alle accu’s opgelaten, zowel die van onszelf na de lange reis van de voorgaande dag als van onze telefoons en camera’s.” Herman heeft gemeld dat de weersvoorspellingen alleen maar beter worden, dus ook dat is mooi. De stemming in het team is heel positief. Zet ‘m op morgen tijdens jullie eerste etappe!


Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page