top of page
  • Foto van schrijverMartijn Revenboer

Klimdag 2 | Those who are going to ascend salut you!

Bijgewerkt op: 24 feb.

Na de walk in de park van gisteren stond vandaag eerste steile klim met ruim 1200 hoogtemeters voor de boeg: shira camp (3850).


Na een zeer matige nacht voor velen, is het wel een bijzondere ervaring hoe ons “dorp” tot leven komt. 6h08 beginnen de koks en hun staff hoorbaar en vanaf 6h30 heeft iedereen een kop thee, een was teiltje en ontbijt. Altijd blijven eten (1 van de 5 regels). Zonnetje doet hopen op goed wandelweer .


Onze wellbeing en State of mind wordt goed in de gaten gehouden door Niels en zijn backups (Peter, Sander en Stijn) al dan niet ondersteund door hele slechte Marq2 Garmin metingen.


Vrij snel sloeg het weer om in foggy mist. Jammer van de views maar je voelt de berg hoe hoger je langzaam maar zeker komt. Echt iets wat bergen met je doet weten sommigen al uit de groep. Je wordt getest. En iedereen reageert erop zoals het hem/haar past. Dealen met emoties, omgaan met hoofdpijnen maar ook sommigen die menen de hele dag te moeten praten. Roel presteert het zelfs om muziek via de speaker op te zetten tegen alle afspraken in die we als groep hebben gemaakt vooraf. Laten we het scharen onder eenmalig enthousiasme.


Je ziet dat het buddy systeem werkt en tijdens het hiken helpt, steunt, voor en met elkaar is. Aankomende dagen zullen we meer en meer getest worden dus dat hebben we hard nodig. Ook het focussen op je eigen pace en bewaken van je energieniveau zie je steeds duidelijker van de koppies spatten. Wat tof om dat te zien en gelukkig is iedereen superfit.


Eten had vertraging omdat een porter Missing in Action was. Eten overigens wederom voortreffelijk. Dag sloten we af met een acclimatisering walk voorbij camp met mooie views. En zo lekker weer eten en vroeg naar bed want Lava Tower wacht morgen, hopelijk in stralende zon.


En vlak voor zonsondergang liet ze zich ineens zien vanuit de wolken vol in de zon. Heel even maar alsof ze wil zeggen: I am waiting for you, just give It a try.
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page