top of page
  • Foto van schrijverMartijn Revenboer

Klimdag 1 | De vliegende start vanaf Machame Gate

Bijgewerkt op: 24 feb.

Na maanden lang intensief trainen, gear inkopen, mentaal voorbereiden en spullen testen was vandaag dan eindelijk de grote dag: start van de vitaliteitschallenge! Gisterenavond hebben we de eerste briefing gekregen van ons expeditieteam (Niels, Herman, William and Ezekiel). ‘s Nachts spookten de vijf basisregels door ons hoofd: blijven eten, drinken, genieten, rusten en en vooral positief blijven.


‘s Ochtends hebben we ons laatste stevig ontbijt genuttigd en alles op alles gezet om Niels trots te maken door op de afgesproken tijd (9 uur) klaar te staan om te vertrekken. Zoals door Niels stiekem al verwacht reden we uiteindelijk om kwart voor 10 weg, op naar Machame Gate!


Bij aankomst werden we overvallen door een zwerm porters om ons te ontzien van de zware spullen. Veel wordt hier door het Expeditieteam geregeld: permit administratie, verdelen gemeenschappelijke gear over de porters, selectie van de laatste porters en vooral alles wegen. Alvorens we starten aan de klim kregen we nog een uitgebreide lunch van pasta, gegrilde kip, de dagelijkse dosis groente, watermeloen en banaan. Vlak voordat Sjors de laatste banaan kon pakken sprong een brutale aap vanuit het dak op de tafel om deze snel toe te eigenen.

De strenge controle voor de start sloeg snel om van metaaldetectors en fouilleren naar de woorden ‘We trust you’ (als gevolg van een duurzame samenwerking), waarna we onze klim officieel mochten starten. De weersomstandigheden vielen gunstiger uit dan initieel verwacht dus zoals Jaimy zou zeggen: “het was echt een cadeautje!”.


Aan vervelen zijn we niet toegekomen. Al snel troffen we drie Colobus apen al slingerend via de lianen door de jungle. Tijdens de klim stelde de ene groep de topografische kennis flink op de proef, leerden anderen de porters beter kennen en was de rest voornamelijk aan het snacken.


Na het leeuwendeel van de klim in een aangename 20-25 graden celsius te hebben gelopen, kregen we enkel bij de laatste kilometers een spatje regen; direct een mooie gelegenheid om onze regenoutfits te testen. Hogerop op de berg ontstond tegelijkertijd een mythische mist waardoor de omgeving plots veranderende in de ideale filmset voor de volgende Jurassic Park.

Vroeg op de avond kwamen we in regen aan op Machame Camp (3.030m), waarna we een groepsfoto namen en snel onze tent indoken om droge kleren aan te doen. Ons kamp ligt op een mooi plateau tussen de hier nog aanwezige bomen/planten. De gloednieuwe tenten staan netjes op een rijtje opgesteld en de tentjes van de crew erom heen. Een klein dorpje in de bergen lijkt het. Inmiddels genieten we in onze gezamenlijke eettent van de gezelligheid, popcorn, warme drankjes, pompoensoep en een lekkere maaltijd.


Morgen trapt Martijn het ochtendgloren af met ‘Sally up, Sally down’ om wederom met een vliegende start te vertrekken.


Wordt vervolgd!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page