top of page
  • Foto van schrijverMartijn Revenboer

Klimdag 4 | The vertical Wall in the North

Bijgewerkt op: 24 feb.

Na een lange tocht op dag 3, zouden wij vandaag naar verwachting een relatief eenvoudige dag tegemoet gaan. Niets is minder waar, dus ook vandaag werden we weer goed op de proef gesteld.


We begonnen met een flinke klim op een praktisch verticale muur, wat leek op the Wall uit Game of Thrones. Gelukkig geen white walkers maar wel veel porters die met veel bagage ook de muur moesten doorstaan. Als we nog niet genoeg respect voor hen hadden, kregen we het vandaag wel!Eenmaal boven op de muur had je een geweldig uitzicht op Mount Meru, wat boven het wolkenpak uitstak. Een ideaal fotomoment waar iedereen voor ging poseren. Zelfs een stel Amerikanen die boven alle verwachtingen in, de top bereikte, terwijl Celine Dion uit de speakers pompte.


Vanaf de top van de muur konden we het Karanga Kamp al zien. Walk in the park, zou je zeggen. Wederom, niets was minder waar. We moesten nog een pokken eind lopen naar het kamp, waar een aantal pittige dalen en klimmen in zaten. Vooral het laatste uurtje was vermoeiend, waar een aantal mensen er ook flink doorheen zaten. Met name Jaimy en Annelot hebben ondanks hun beroerdheid toch het kamp (zonder geklaag) gehaald!


Zoals altijd werden we weer goed ontvangen door de crew. Na een heerlijke maaltijd zag je mensen met de seconde opknappen.


Al met al was het een pittige dag maar het aftellen is na vandaag wel echt begonnen. Met nog één pittige hike te gaan, is daarna de toppoging aan de beurt. Het is dus nu een kwestie van krachten besparen, goed eten en geconcentreerd blijven.


Ps. De hartelijke groeten aan alle trouwe volgers aan het thuisfront (met name Herma J)
Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


bottom of page