Ook al waren de klimmers bij aankomst in het kamp bekaf, ze zijn inmiddels weer van de nodige hoeveelheden voeding voorzien, en ook al weer zodanig hersteld dat er weer volop getoept wordt. En daarbij valt weer de naam van Laurens, want hij wint de meeste potjes… Zou die saturatie er iets mee van doen hebben? 😉
Het weer is nog altijd uitstekend, waardoor ook in Barranco Camp het uitzicht op de top en de wijde omgeving buitengewoon indrukwekkend is. Brit en Laurens vinden dat dit het mooiste kamp is tot nu toe. De sfeer is nog altijd goed, en in de gezamenlijke eettent is er veel lol. Volhouden maar, deze goede vibe!
Dag 4: Van Barranco Camp naar Karanga Camp
Bij het ontwaken in Barranco Camp kijken de klimmers aan tegen een hele steile wand, die bijna recht omhoog lijkt te gaan. Doordat de zon er in de vroege ochtend niet op schijnt
Daarna ging het in het inmiddels gebruikelijke rijtje – de ‘Kili ganzenpas’ – achter de gidsen aan, dicht bij elkaar, en in rustig tempo klauterend naar boven. Op dit onderdeel van de route is het klimmen op handen en voeten. En als je even op een voorganger moet wachten – “het was af en toe echt wachten in de file”, aldus Miranda – is het ook hier weer genieten van een enorm uitzicht, prachtig!
Onderweg komt het DRP team soms toch nog hele bijzondere vegetatie tegen, zoals op een van de foto’s te zien is. De Latijnse naam van deze opmerkelijke ‘bomen’ is Senecio Kilimanjari, en als er een Nederlands woord voor bestaat, zijn we benieuwd. Het is in ieder geval echt unieke vegetatie die op deze grote hoogte weet te overleven. Bijzonder!
In de middag is het voltallige team gearriveerd in Karanga Camp op 3,995m. Ook vandaag werden ze bij aankomst in het nieuwe kamp warm verwelkomd door de kookploeg en de dragers, die de tenten al weer hadden opgezet. Dus in de eettent konden de klimmers bijkomen van de mooie dag. Er was thee en popcorn in overvloed. Miranda, Michiel en Nick blikten terug op een zware en spannende dag, maar ze zijn ook erg blij dat ze tot op heden ongelofelijk goed weer hebben. De zon blijft maar schijnen.
Inmiddels wordt op de Kilimanjaro het avondeten bereid voor de klimmers. Onderstaande foto geeft jullie een kijkje in de keuken. Het is echt een wonder hoe de koks op dergelijke hoogtes dagelijks zeer voedzame maaltijden bereiden.
Geweldig en de teamleden zijn hen daar erg dankbaar voor. Eet smakelijk voor zome
teen daar op bijna 4,000 meter!
En, op de valreep horen we dat de koks Jacob vandaag na het eten verrast hebben met een echte verjaardagstaart. Het aansnijden van deze taart gebeurde met diverse liedjes. “Deze wel hele bijzondere verjaardag ga ik me nog lang herinneren”, aldus Jacob.
Comments