top of page
  • Foto van schrijverReachingPeaks | ExpeditionTeam

Springen van steen naar steen op De Barranco Wall

Bijgewerkt op: 17 apr. 2023

We ontbijten in het zonnetje en danken de weergoden dat we wederom mooi weer hebben. Om half negen begint onze tocht. We starten met de beklimming van de barancco wall, goed voor 257 hoogtemeters. Tijdens deze beklimming worden door de groep zowel hoogtevrees als hoogteziekte overwonnen. Onderweg kunnen we onze poles niet gebruiken en klimmen we met handen en voeten. De klim wordt uiteraard wel in pole pole (langzaam langzaam) tempo uitgevoerd. Stuk voor stuk komen we allemaal gezond en wel op de wall aan waar we ons aan het 360 graden fantastische uitzicht kunnen vergapen van de Kilimanjaro en Mount Meru.Bovenop de wall is het dan ook tijd voor een ware fotoshoot. Na een half uurtje rust voert onze route ons verder het maanlandschap in. We dalen eerst rustig om vervolgens in een diep ravijn af te dalen. Onderweg komen we stroompjes, watervallen en losse stenen tegen. Ook moeten we ons af en toe aan de bomen vasthouden om af te kunnen dalen. Met de nodige pauzes komen we in het dal aan waar ons de laatste uitdaging van de dag rust: een korte steile klim naar ons schuin gelegen kamp, genaamd Karanga.


In het kamp worden we warm onthaald met een lunch bestaande uit komkommersoep, brood, cake, muffins en Pringles. Aangezien vandaag een relatief korte wandeldag was, hebben we de rest van de middag ter vrije besteding. Er wordt uiteraard gepresident, gelezen, gedut en de laatste hand gelegd aan de pubquiz georganiseerd door Maurice en Fleur.


De pubquiz start om zes uur en bestaat uit drie rondes in de categorieën Tanzania, Kilimanjaro en deelnemers. Het is een nek-aan-nek race maar de quiz wordt uiteindelijk terecht gewonnen door Layal en Marjolein, zij winnen een anytimer knuffelkwartiertje met Fleur en Maurice.

Net voor het eten worden we de tent uitgehaald om te genieten van een prachtig uitzicht over Moshi. We krijgen wederom een verrukkelijk drie gangen menu voorgeschoteld, wat er gelukkig ook bij iedereen goed ingaat. Lala salame (slaap lekker)!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page