top of page
  • Foto van schrijverReachingPeaks | BaseCamp-NL

De Great Barranco Wall bedwongen en goed aangekomen in HighCamp!

Bijgewerkt op: 11 apr. 2023

Maar al dat krachtvoer was nodig want meteen aan het begin van de route van vandaag zou het team de Great Barranco Wall beklimmen. Het aanblik op die rechte ‘muur’ is huiveringwekkend, maar achteraf laten Merel en Barend weten dat het meeviel. Er loopt een heel smal paadje langs de wall omhoog, waar het team behoedzaam doorheen is geslingerd. Een hele pittige klim, die beloond werd met prachtige vergezichten onderweg en boven aan de wall.


Bovenaan de Great Barranco Wall sta je op 4,400 meter hoogte. Vandaar ging het eerst naar beneden en daarna weer een stuk omhoog naar Karanga Camp wat op 3,995 meter hoogte ligt. Daar aangekomen stond er ook vandaag een heerlijke maaltijd klaar met noedelsoep en muffins vooraf, daarna tosti’s, toen een soort calzone pizza’s en daarna grote schalen pasta met kip. Het eten van dergelijke grote maaltijden met zoveel koolhydraten went nauwelijks. Maar het is hard nodig in de aanloop naar de beklimming van de top morgennacht.


Goed aangekomen op 4.800 meter: HighCamp!

Ons DRP team is vanmiddag goed en voltallig aangekomen op 4,800 meter! Dit is zo hoog dat telefoonverbindingen haperen en foto’s delen niet meer lukt, maar via de satelliettelefoon liet Niels weten dat iedereen goed in het camp is aangekomen. Hier is de hoogte voelbaar, dus er wordt stevig gegeten en daarna snel naar bed voor een korte nacht.


Rond middernacht zal iedereen gewekt worden voor nogmaals een calorierijke maaltijd om daarna aan de echte toppoging te beginnen. Het team is – terecht! – gespannen, want naar die top is iedereen uiteraard ongelofelijk nieuwsgierig. Wij wensen het team een paar uur goede rust, en ongelofelijk veel succes en plezier bij de toppoging vannacht. Zet ‘m op!Bijgaande foto is van het Karanga Camp waar het team de afgelopen nacht bivakkeerde. Magisch om ’s nachts de top van de Kilimanjaro te zien, omringd door een fenomenale sterrenhemel. En de tentjes opgelicht door de maan… De camera kreeg het niet scherp in het donker, maar Leon die het fotografeerde deelt graag dit plaatje ook met jullie, om jullie iets dichterbij de ‘hogere sferen’ te brengen waar ons DRP team zich nu in bevindt 😉

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page