top of page
  • Foto van schrijverReachingPeaks | BaseCamp-NL

Eindelijk die grote dag van vertrek…

Bijgewerkt op: 11 apr. 2023

Echte expeditiegangers laten niets aan het toeval over. Al maanden zijn de Reaching Peaks teamleden bezig geweest om hun uitrusting compleet te maken en goed voorbereid op pad te gaan naar Tanzania. Daarvoor krijgen ze van Niels een hele lange paklijst zodat alles kan worden afgevinkt en er – als het goed is – niets cruciaals wordt vergeten. In de laatste week voor vertrek levert al dat verzamelen en pakken dus bijgaande tafereeltjes op. Keurig, lijkt wel een militaire operatie…. 🙂


En dan komen wordt er uiteraard over die paklijst ook nog volop geAppt… “Hoeveel vuilniszakken nemen jullie mee?” … “Oh maar 2, dat scheelt, 40 weegt best wat”. “En deo in spuitbusjes, kan dat wel op grotere hoogte?”. Nee, blijkt niet aan te bevelen. “Okidook, over tot deo rollers!” En even later kabbelt het App groepsgesprek verder en zijn we aanbeland bij een discussie over de hoeveelheid toiletrollen die meegaan per persoon. Gelukkig is er ook nog een slimmerik die gedacht heeft aan vochtige doekjes. Dat scheelt weer ruimte in de duffel, want daar mag echt niet meer dan 23 kg. in mee. Een andere slimmerik weet dat op onderbroeken bespaard kan worden en heeft dus geurvrij ice breaker ondergoed ingekocht.


Gedurende het weekeinde leek al het inpakken verder heel voorspoedig te verlopen. Niemand meldde zich in de App-groep met echte bagage overgewicht uitdagingen. En om het inpakken wat te veraangenamen kwam er Barend op het goede idee om een playlist aan te maken, waarin teamleden vervolgens opbeurende liedjes deelden, zoals Africa (Toto), Waka waka, it’s time for Africa (Shakira), en Hakuna Matata (Jimmy Cliff e.a.). Dat pakt in als een malle!

En dan zegt iemand vandaag plots in de App-groep: “Ik moet zeggen dat ik helemaal een beetje zenuwachtig begin te worden zoveel zin als ik er in heb”. Dat gevoel wordt door menigeen gedeeld. Morgen gaat het dan eindelijk echt beginnen… Op naar Tanzania en die hele mooie Kilimanjaro die onze toppers in de komende dagen gaan beklimmen. Nog maar een nachtje slapen en dan is het echt zover!


Mijn naam is Tessa van den Berg. Ik zal de tijdens de expeditie verslag uitbrengen van de avonturen van het DRP 2017 team via de nieuws pagina op deze website.

Om 5.22 vanochtend meldde de eerste topper zich in de DRP 2017 WhatsApp groep: “Kilimanjarooo!!” Eindelijk was die grote dag van vertrek aangebroken waarnaar


Omdat het team dit jaar voor Reaching Peaks begrippen heel groot is, en uit 17 personen bestaat, had Niels de KLM gewaarschuwd dat hij met ‘een grote groep’ zou reizen. De KLM was voorbereid en had drie extra incheckbalies geopend…. En zo ging het inchecken met deze ‘hele grote groep’ sneller dan ooit tevoren. Een goed begin is het halve werk, team 😉


Dol op chat conversaties via WhatsApp vond het team tot grote vreugde nog voor het opstijgen al uit dat je in het vliegtuig ook met elkaar kan chatten via de KLM chat…  Heerlijk om ook in de lucht de tijd van een lange vlucht met wat online gebabbel door te kunnen komen.

Het team is in de vroege avond veilig geland op Kilimanjaro Airport. Hier stonden de twee hoofdgidsen, Herman en Tumaini, het team op te wachten. Voor Niels een mooi weerzien, want deze gidsen begeleiden dit jaar voor de vijfde maal een DRP team. Vannacht overnacht het team in aangename lodges in Moshi. Bij aankomst daar wachtte hen een heerlijke maaltijd als warm welkom in Tanzania.


Elisabeth Center

Evenals in voorgaande Reaching Peaks expedities zet ook het 2017-team zich in voor het Elisabeth Center in Kolila Village. Het team zal woensdag een bezoek brengen aan dit centrum aan de voet van de Kilimanjaro waar kinderen uit de regio naar de kleuterschool gaan en les krijgen in een basisschool. Voor dit mooie centrum heeft het DRP 2017 team al meer dan €13,000 ingezameld. Maar jullie kunnen nog steeds doneren! Alle steun voor dit goede doel is van harte welkom!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page