top of page
  • Foto van schrijverReachingPeaks | BaseCamp-NL

Geland in Tanzania en Acclimatiseren!

Bijgewerkt op: 10 apr. 2023

Het team is vanavond goed aangekomen in Tanzania! Gelukkig bleek bij aankomst ook de bagage compleet. Dus alles lijkt op z’n pootjes terecht gekomen te zijn.

Maar de dag begon met wat spannende momenten… Teamgenoten uit Amsterdam kregen te maken met een kapotte brug waardoor het OV niet reed.


En toen was er gelukkig ook nog een hele mooie uitdaging… Hoe verdelen we de heerlijke, grote voorraad Tony Chocolonely chocolade zodanig dat deze niemand bagage overgewicht bezorgd? Maar na al die inpak beproevingen in de afgelopen week, wist het team ook met de twee dozen chocolade repen wel raad.Daarna gaf alleen alle communicatie apparatuur in Niels’ tas nog even wat trammelant. De tas moest helemaal open en uitgepakt worden want de douane ziet niet iedere dag porto’s en satelliet apparatuur.

Afijn, na dergelijk gedoe weet je in ieder geval dat je echt op expeditie bent.

Inmiddels is het team in de lodge beland en hebben ze zelfs ook al kennisgemaakt met gids Herman. Herman is een goede bekende van Reaching Peaks. Hij heeft samen met Niels al diverse teams naar de top begeleid, dus ook dit jaar zijn de klimmers onder zijn leiding weer in hele goede handen.En hebben jullie al gezien dat op deze website op de Live Update pagina het satellietsignaal inmiddels werkt? Jullie kunnen op de live pagina het expeditie team volgen door middel van een satellietsignaal. Op de kaart kun je (door in/uit te zoomen) het track zien dat het team klimt. Als het goed is, kunnen we daar volgende week ook zien hoe het team de top bereikt. Maar dat is voor later. Eerst staat de dag van morgen in het teken van acclimatiseren.


Acclimatiseren

Vandaag stond de dag in het teken van acclimatiseren in Tanzania. Dat had nog weinig met hoogte te maken, maar vooral met het wennen aan de temperatuur en de omgeving. Tanzania had voor het team een hele bijzondere kennismaking met land en cultuur in petto: De klimmers werden warm onthaald in het Elisabeth Center in Arusha.


Dat is een kleine lagere school die 10 jaar geleden door een congregatie zusters is opgezet. Nog altijd hebben deze zusters de leiding over de school en verzorgen ze onderwijs en leren ze de kinderen om dieren te verzorgen. De school heeft een kleine stal met varkens, geiten en een paar koeien. Het expeditie team heeft in Nederland voor vertrek geld opgehaald, en dit als donatie vandaag overgedragen aan de hoofd zuster, zuster Immaculati. De schoolkinderen werden verrast met allerlei schoolspullen en speelgoed uit Nederland. Dat werd met veel blijdschap ontvangen.

Het team was erg enthousiast over hun bezoek aan het Elisabeth Center. Wat indrukwekkend om bij aankomst verrast te wordenTerug bij de lodge was gids Herman er weer om het team samen met Niels uitgebreid te briefen over alles wat hen de komende dagen te wachten staat. Dat is een serieuze aangelegenheid, die werd afgerond met een inspectie van alle equipment; heeft iedereen echt alles bij zich? Alle tassen moesten helemaal uitgepakt worden zodat de gidsen konden controleren of er niets vergeten was. Alles bleek in orde, dus nu geniet iedereen nog een nacht van een lekker bed en de douche. Dat is vanaf morgen net wat anders…Dan gaat het echt op naar de Kilimanjaro en maken de klimmers de eerste tocht de berg op. We zijn erg benieuwd hoe dat gaat bevallen. Veel plezier, team! Zet ‘m op allemaal en geniet ervan!

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page