top of page
  • Foto van schrijverReachingPeaks | BaseCamp-NL

“If you can’t climb it, drink it: Kilimanjaro beer!”

Bijgewerkt op: 10 apr. 2023

Vanochtend is de dag begonnen met zang & dans in Mweka Camp… Voordat de laatste afdaling over 1,500 hoogte meters ingezet werd, nam het team afscheid van al die fantastische dragers die hen de afgelopen week begeleid hebben. Arjen had een afscheidsspeech voorbereid om de groep van wel 60 dragers en alle gidsen te bedanken voor hun goede zorgen. Als dank hadden de klimmers allerhande kleding en klim outfits met de staff gedeeld. Dat werd dankbaar in ontvangst genomen. En daarna werd er nog eenmaal samen gezongen en gedanst. Na een week zingen onze Hollandse klimmers zonder moeite ook het “Jambo, jambo, Kilimanjaro” uit volle borst mee. Zo neem je afscheid geheel in Afrikaanse stijl.


De laatste etappe bergafwaards ging weer door het regenwoud. Dat was nog even volop genieten van de mooie natuur. Toen het team na een tocht van 3 uur arriveerde bij Mweka Gate werden ze daar nog een laatste maal opgewacht door alle dragers die de Deloitte T-shirtjes hadden aangetrokken die ze eerder vanochtend van Niels hadden gekregen. Hierop volgde nog een huwelijksaanzoek aan Mathilde en toen scheidden de wegen zich tussen de dragers en het DRP team. Op naar een plek waar de koks een afscheidslunch hadden bereid van kip, patat en Kili bier!


Wat smaakte dat eerste biertje heerlijk na dagen water drinken met de sterke smaak van waterzuiveringstabletten 🙂 En als klapper op de vuurpijl werd de lunch afgesloten met de overhandiging van de certificaten voor alle indrukwekkende klimprestaties.Daarna vertrokken de teamleden naar de KIA Lodge in Arusha waar ze konden douchen…. Iets waar zeer reikhalzend naar uitgekeken was na dagen van pittige inspanning zonder douche. Toen iedereen genoten had van de douche werd er aan het zwembad verder nagepraat onder genot van nog meer Kili bier. “Iedereen had het over de spierpijn van het klimmen en dat dat eigenlijk peanuts is als je het vergelijkt met de spierpijn die je krijgt van het afdalen”, aldus Lennart. Het team genoot nog één keer samen volop van de zonsondergang over het mooie Tanzaniaanse landschap.


Tijdens het eten deelde Niels e.e.a. over zijn ervaringen met deze groep, die van een groep collega’s een paar maanden geleden is geworden tot een echt, hecht team tijdens hun avonturen in Tanzania. Een team dat op elkaar kan vertrouwen en in deze editie ook op elkaar moest vertrouwen! Zonder goed op elkaar ingespeeld team had de afdaling er heel anders uit kunnen zien. Het team had voor Niels uiteraard nog wat tips voor aanvullingen van de grote DRP paklijst… Dus voor de mensen die mee gaan met DRP 2017, jullie kunnen alvast de volgende nieuwe items op de paklijst tegemoet zien: Nagelborsteltje, zout, nutella, washandjes en opblaaskussentjes… Maar de belangrijkste en meest waardevolle tip van team DRP 2016 aan team DRP 2017 is: Geniet er vooral volop van! 🙂Cheers, op al jullie TOP prestaties, team DRP 2016! We kijken er naar uit om jullie verhalen ‘live’ te horen zodra jullie weer terug zijn op Hollandse bodem. Maar voor nu eerst nog maar even volop genieten van alle bietjes en alle verhalen over hetgeen jullie samen beleefd hebben.


Team veilig in Nederland!

Woensdagavond is uitgebreid geproost op alle avonturen die het team heeft meegemaakt tijdens de expeditie. Een life changing experience! Mooi dat het team alles op deze wijze samen heeft kunnen afsluiten. Gisterenochtend in alle vroegte namen een paar teamleden afscheid van de rest om op safari te vertrekken. De rest van de groep bracht de dag door aan het heerlijke zwembad bij de Kia Lodge en vertrok in de avond op de vlucht terug naar Nederland.


Vanochtend vroeg arriveerden de eerste teamleden terug op Hollandse bodem. Wat zijn we blij dat jullie er weer zijn. De achterban heeft intens meegeleefd en we kijken erg uit naar al jullie verhalen.


Niels, heel, heel veel dank voor alles wat je voor het team hebt gedaan, en de professionele en zorgzame wijze waarop jij degenen hebt begeleid die vroegtijdig hun toppoging moesten staken. Dank namens allen die met jullie expeditie hebben meegeleefd. We zijn trots op jullie allen, en op de wijze waarop jullie ieder individueel en als echt team zijn omgegaan met alles wat jullie op jullie pad hebben gekregen. Chapeau!

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page