top of page
  • Foto van schrijverReachingPeaks | BaseCamp-NL

Ik ga op reis en ik neem mee….

Bijgewerkt op: 17 jun. 2023

Nog één nachtje slapen en dan gaat eindelijk het grote avontuur voor ons Reaching Peaks Team 2016 beginnen! In de WhatsApp groep overheerste de afgelopen dagen de ‘inpak stress’, zoals Niels het noemde. Er mag echt maximaal maar 23 kg per persoon mee, dus dan is het nog wel een puzzel om outfits voor diverse weersomstandigheden en grote temperatuurverschillen in één tas te krijgen. Maar als het goed is, is ook deze laatste ‘beproeving’ voor vertrek inmiddels achter de rug en kan iedereen nog één nacht dromen van alle grote avonturen alvorens de reis morgen dan echt begint. Hoe spannend is dat? Na maanden van intensieve voorbereiding, conditietraining, afvallen en met zeer veel zorg een enorme paklijst afvinken totdat alle laatste expeditie items echt ingepakt zijn… Is het dan echt na vanavond nier meer aftellen, maar gaaaaan!


En dat er zeer veel manieren zijn om alle reisbenodigdheden in een tas te pakken, bleek dit jaar wel…  De foto’s spreken boekdelen 🙂 Gelukkig blijft die lieve hond toch echt in Nederland als de bikkels morgenochtend in alle vroegte vanaf Schiphol aan hun reis naar Tanzania beginnen.

Als je op zo’n bijzondere reis gaat, wat neem je dan naast al die items van de paklijst zoal mee? Er gaat om te beginnen vooral veel lekkere chocolade mee. Het team heeft maar liefst twee dozen Tony Chocolonely chocolade meegekregen. De klimmers gaan vergezeld van alle favoriete smaken op pad! En Niels neemt een paar nieuwe schoenen mee in kleuren die – hoe toevallig? – prima matchen met de vrolijke Tony Chocolonely repen… Het gaat in ieder geval goed gestyled de Kilimanjaro op.


Wij kijken uit naar jullie verhalen vanuit Afrika vanaf morgen. Mijn naam is Tessa van den Berg en ook dit jaar heb ik het genoegen om blogs te posten met alle verhalen die het team vanuit Tanzania door belt of SMSt. Als het goed is, en we hebben verbinding met de Kilimanjaro, zal er dagelijks een bericht op deze site verschijnen.


Wij wensen het team alle goeds en een voorspoedige vlucht morgen naar Afrika! Dat het een onvergetelijke ervaring mag gaan worden naar ‘het dak van Afrika’, zoals de Afrikanen zeggen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page