top of page
  • Foto van schrijverReachingPeaks | ExpeditionTeam

In Barranco Camp gearriveerd

Bijgewerkt op: 17 apr. 2023

Lieve Kili,

Wat begonnen we lekker vandaag met de zon op onze tentjes en bijna alle spullen weer droog! Het eerste deel van de tocht naar Barranco Camp verliep voorspoedig. We liepen letterlijk met onze hoofden in de wolken. Na de eerste rustpauze werd besloten om de groep op te splitsten, maar we misten elkaar zo erg dat we na een uur gewoon weer samengevoegd zijn.

Gedurende de dag worden hitjes ingeruild voor zwoele deuntjes. Zo klimmen we steeds verder richting de top, altijd in een treintje achter elkaar aan. Maar naarmate de tocht vordert valt de muziek stil en luisteren we naar alle omgevingsgeluiden die ons omringen. Vanochtend klommen we eerst naar een plek die Lava Tower wordt genoemd op 4.630m. Die tocht is menens, niet spannend, maar wel zwaar. Wie zou dit het langste volhouden en gaat de meeste puntjes scoren in het bergklassement?


Na een lunch en kort bijkomen bij Lava Tower vervolgen we de tocht naar ons volgende kamp. Onderweg hebben we stevige hagel en regen tijdens een technische afdaling. De training die we in de Ardennen hebben gehad om als team een rivier over te steken, komt nu goed van pas. Ook op de flanken van de Kili komen we een paar stevige waterstromen tegen. Onder leiding van onze gidsen zijn we uiteindelijk veilig en wel met zijn allen over de rivieren in het Barranco Camp op 3.976m aangekomen. Daar zien we onze uitdaging voor morgen: Barranco Wall. Dat is een rotswand die loodrecht omhoog lijkt te gaan, en die we morgen gaan bedwingen.


Het uitzicht ’s avonds in het kamp is magisch. We kunnen vanuit hier de top van de Kilimanjaro zien. De top ligt bedekt onder een laag sneeuw. Nog een paar dagen voordat we aan onze toppoging gaan beginnen. Het team is zeer hecht en zorgt goed voor elkaar, waardoor de sfeer bijzonder fijn is.


Wist je dat…

  1. Hamburgers op 4600m hoogte waanzinnig smaken (als je eetlust hebt)?

  2. Vrouwen ook snurken en hun tandenpoetsen?

  3. We een hele dag bezig zijn geweest om netto 150m te stijgen?

  4. En dit blijkbaar acclimatiseren heet?

  5. Vandaag de meesten een persoonlijk hoogte record hebben bereikt?

  6. Zon geen garantie is tijdens een vakantie in Afrika?

  7. De eettent is omgedoopt tot ‘was droog tent’?

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page