top of page
  • Foto van schrijverReachingPeaks | ExpeditionTeam

We hebben een fantastische crew!

Bijgewerkt op: 17 apr. 2023

Guten Morgen Sonnenschein!

De morgen begon weer zonovergoten, waardoor de eettent zelfs kon worden weggehaald. Hierdoor hebben we heerlijk met zijn allen ontbeten in de zon. Na een weer overheerlijk ontbijtje was het tijd om de gehele crew te leren kennen. Zoals eerder genoemd zijn er in totaal ongeveer 50 man mee, waarbij iedereen zijn eigen taak heeft: koks, afwassers, bediendes, guides, tentopzetters en dragers. Iedereen doet zijn ding en logistiek blijven we ons verbazen over hoe goed alles geregeld is. Hierna hebben we met zijn allen tien minuten staan dansen en zingen (we zijn o.a. ingewijd in het Kilimanjaro lijflied), wat een prima warming-up was voor de aankomende dag. Die konden we wel gebruiken.


We hadden namelijk een pittige dag voor de boeg vandaag waarbij we het “walk-high, sleep-low” principe toepasten. We starten onze hike op 3750m, waarna we stijgen naar 4600m om vervolgens weer af te dalen naar 3900m. Dit om goed te acclimatiseren op de hoogte waar we ons inmiddels op bevinden.


Het eerste doel van vandaag is naar Lava Tower hiken, wat ongeveer 5 uren duurt. Inmiddels begon de laatste vegetatie te verdwijnen en lopen we door een volledig steenlandschap. Door het prachtige weer hadden we goed zicht op de top van de Kilimanjaro, wat ons natuurlijk extra motiveerde om verder te komen. Door deze goede motivatie, heerlijke muziek en een echt teamgevoel, hebben we allemaal Lava Tower op 4600 meter gehaald. Ondanks dat de hoogteziekte echt wel in ons midden is, dus een echte teamprestatie van formaat! Het behalen van Lava Tower maakte op de een of andere manier bij iedereen, emotioneel gezien wat los. Dit was echter niets wat een paar groepsknuffels niet konden oplossen! We verbleven een tijdje op dit punt om te wennen aan de hoogte, te genieten van het uitzicht en om te lunchen.Na de lunch begonnen we aan de afdaling naar het volgende kamp. We lopen in ongeveer 4 uurtjes door mooie landschappen met nog steeds fantastische uitzichten. Het blijft ook erg tof dat we boven de wolken zitten. Op deze hoogte groeien er weer een aantal bomen, waaronder de Giant Senecio. Door zijn vorm in de eerste jaren van zijn leven, wordt die ook wel de Penis Boom genoemd. Je kan begrijpen dat dit met te weinig slaap en een pittige wandeldag, de nodige puberale grapjes opleverde. We zullen de details besparen, maar er wordt nog genoeg gelachen.


Eenmaal bij het kamp aangekomen maakten we de groepsfoto voor het bord en is iedereen in de tent gekropen. Zoals eerder gezegd begint de hoogteziekte een steeds aanwezigere vorm aan te nemen in de groep, met veel hoofdpijn en misselijkheid tot gevolg. Na deze korte break zijn we aangeschoven in de eettent. Hier werd weer fantastisch gekookt met soep als voorgerecht, pizza als hoofd en fruit na. Vervolgens zijn we snel het bed ingekropen, want de moeheid zit er goed in. Welterusten!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page