top of page
  • Foto van schrijverReachingPeaks | ExpeditionTeam

Oh wat fijn, twee uur zonneschijn!

Bijgewerkt op: 17 apr. 2023

Lieve Kili,

We worden wakker met wederom een fantastisch uitzicht op jouw top. Iedereen lijkt na een nacht slapen aardig hersteld te zijn van de ‘epische klim’ van gisteren en de stoere afdaling in zwaar weer. De vroege zonnestralen helpen om de regenkleding wat te drogen.

Het doel van de klim van vandaag is al vanaf het ontwaken duidelijk. We kijken vanuit het kamp uit op een imposante rotswand, genaamd Barranco Wall, die in de vroege ochtendzon rustig lijkt af te wachten waar we blijven. Het beklimmen van deze ‘muur’ is echt een hoogtepunt van deze trip. Onze teamleden kijken met gemengde gevoelens uit naar wat komen gaat. De ene staat liever op hoge hoogte dan de andere, en daarom is deze dag voor de ene wat spannender dan de andere.

Als we aan de klim naar boven over de Barranco Wall beginnen verandert het Reaching Peaks team in ninja’s die stap voor stap alle natuurlijke hindernissen overmeesteren. Na flink wat klim en klauter werk bereiken we uiteindelijk de top van de Barranco Wall, waar we helaas een vergelijkbaar uitzicht hebben als de voorgaande dagen: witte wolken. Na wat foto momentjes en geklaag over natte gore tex kleding zetten we een afdaling in verder richting Karanga Camp op 3.995m.


Op dit gedeelte van de berg verandert het weer snel. De lucht kan zo betrekken, maar we hadden geluk! Een strook blauwe lucht zorgde voor de eerste zonnestralen tijdens het hiken. Een spontane pauze werd ingelast, waarbij we wederom konden genieten van het uitzicht op de top van de Kilimanjaro. De gore tex regenkleding droogde snel door dit weer en sommige konden deze zelfs uit doen om in een fleece verder te gaan. Het zicht werd zo helder dat in de verte Karanga kamp op grote afstand al zichtbaar werd.


Toen moesten we alleen nog een kloof overbruggen. In een zonovergoten afdaling door prachtige natuur ‘dansten’ we naar beneden. Vanuit het dal zagen we goed wat ons de komende dagen nog te wachten staat. Nog even doorbijten tot de top, maar hij is al zichtbaar!

Na een klim uit de kloof omhoog naar Karanga kamp kwamen we zowaar droog aan in ons kamp! Daar hebben we nog even genoten van het uitzicht en zelfs voor het eerst tot aan Moshi (een stad onder aan de berg) kunnen kijken. Met vrolijke gezichten startten we het avondeten om direct daarna de tenten in te duiken. We zijn weer een stuk dichter bij de top!


Wist je trouwens dat…

  1. De Barranco wall eigenlijk de Bramco Wall heet? Zo genoemd omdat Bram er geen genoeg van kon krijgen…

  2. De laatste klim 950 stappen was?

  3. Je op 4000m hoogte ook 4G kan hebben?

  4. Dit meer bereik is dan in Nederland tussen Leiden en Utrecht op de N11?

  5. We een record aantal aan zon uur hebben gehad? Welteverstaan 2 uur!

  6. We morgenavond al de toppoging gaan doen? …

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page