top of page
  • Foto van schrijverReachingPeaks | ExpeditionTeam

“Oi Oi Oi Oi, one team, one dream, all the way to the top, Kilimanjaro!”

“Goodmorning, how did you sleep? Can I give you some coffee, tea or hot chocolate?” Niet vaak word ik zo vriendelijk gewekt om 06:30. Het was een onstuimig nachtje met veel gedraai, maar toch is er gemiddeld wel 5 uurtjes slaap gepakt. Na een heerlijk bakje thee vanuit de tent, werd het leven nog mooier toen we naar buiten gingen. Strak blauwe lucht, heerlijk zonnetje in het gezicht en een uitzicht op de Kilimanjaro.


We begonnen onze dag met positieve affirmaties van Marjolein. Perfectionisme, liefdes, rust en geluk kamen aan bod. Daarna begonnen we aan een uitgebreid ontbijt in de eettent waarin we het hadden over onze nacht, die iedereen anders had ervaren. Mensen hebben het te warm gehad, te koud, heerlijk geslapen en ook wel veel wakker gelegen. Na het ontbijt werd het tentenkamp opgeruimd door de dragers en konden we onze spullen pakken en ons klaar gaan maken. Vandaag stond er 6 uur wandelen op het programma, met weer in totaal ongeveer 1000 hoogtemeters.


Zoals gezegd, was het een prachtige dag, met fenomenale uitzichten. Het oerwoud begon langzamerhand te veranderen naar een meer maanlandschap. Tijdens onze hike stegen we letterlijk en figuurlijk boven de wolken waarbij we fantastisch uitzicht hadden op de omgeving en de top van de naast gelegen Mount Meru die ook boven de wolken uitstak. Onderweg dronken we veel tegen de hoogteziekte die langzaam steeds meer merkbaar begint te worden. De hoofdpijntjes en misselijkheid begint te heersen onder de groep.Onder luid geschreeuw van onze guides werden we voortgedreven: “Oi Oi Oi Oi, one team, one dream, all the way to the top, Kilimanjaro!”. Rond 14 uur komen we aan bij het volgende kamp, dat alweer volledig is opgezet. Hier hebben we een goede pasta lunch voorgeschoteld gekregen. Daarna was er tijd om even te chillen in het kamp, waarbij er spelletjes worden gespeeld, siësta’s worden gehouden en muziek wordt geluisterd.


Aan het einde van de middag hebben we nog een wandeling gemaakt naar een uitkijkpunt. Een aantal bleven achter op het kamp waar de hoogteziekte iets harder begon in te slaan. Bij het uitkijkpunt liet de Kilimanjaro weer even zichzelf tussen de wolken zien. Voor het eten kregen we een briefing over wat ons de volgende dag stond te wachten. We kregen alweer een drie gangen menu geserveerd, met taart. Na het eten wilden we graag gaan weerwolven, het was tenslotte volle maan. Helaas was Rob het spel vergeten, dus met grote teleurstelling zijn we richting onze tent gegaan. Het koelt hard af in de avond, dus de opgave om de warme eettent uit te gaan en ons tent in te kruipen wordt inmiddels een grotere opgave.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page