top of page
  • Foto van schrijverReachingPeaks | BaseCamp-NL

Op naar Shira Camp en dag erna naar Barranco Wall

Bijgewerkt op: 11 apr. 2023

Zo’n eerste nacht kamperen op de Kilimanjaro is een hele belevenis. Het was koud en er blijken zich in het team 4 snurkers te bevinden… Het was dus aangenaam ontwaken om 6.30 uur met een kopje koffie/thee in de tent, geserveerd door de gidsen. De vroege vogels uit het team waren al snel uit de veren en genoten van een mooie heldere ochtend. Omdat er op de kampeerplaatsen niet gedoucht kan worden, werd bij iedere tent rond 7 uur een teiltje met warm watert gebracht voor het wassen, waarna om 7.30 uur een heerlijk ontbijt klaarstond met pannenkoeken! Smullen!


De tocht ging meteen flink omhoog, uiteraard ‘pole pole’, wat rustig aan betekent in het Swahili. Tijdens enkele stops onderweg konden de teamleden genieten van prachtige vergezichten, o.a. van Mount Meru. Het was al een stuk meer klimmen dan de eerste dag, aldus Tim, en hij voegde daaraan toe dat de berg steeBij aankomst in dat camp werd het team onthaald met een fantastische lunch met tosti’s. “Onvoorstelbaar wat ze allemaal op de berg kunnen bereiden!” Toen er wat gerust was, stond er aan het einde van de middag nog een korte extra acclimatisatietocht op het programma; alles om ervoor te zorgen dat iedereen snel went aan de hoogte.

Na die tocht werd het avondeten geserveerd. Het was een maaltijd van zoete maissoep, kip en gebakken banaan. Dat eten werd voorafgegaan door zang en dans van een aantal van de crew members. Heel bijzonder. Zo blijft de stemming er goed in bij de klimmers. Na het eten werden er met Tony Chocolonely repen een gezellige avond van gemaakt.  Keep up that positive vibe, team!


Door een sprookjeslandschap naar Barranco Wall

Van Shira Camp gaat het vandaag naar de voet van Barranco Wall. Na een lunch bij Lava Tower daalde de route af door een landschap wat aangeduid wordt als ‘alpine desert’, naar Barranco Camp op 3,900 meter. De vegetatie op deze hoogte is heel bijzonder.  Zo zagen de klimmers onderweg veel Lobelia’s die, een plantsensoort die alleen op de Kilimanjaro voorkomt, en bij wandelaars ook wel bekend staat als de ‘penisplant’. Dus niets te veel gezegd over ongebruikelijke vegetatie? 🙂 Door alle variatie aan landschappen, vergezichten en vegetatie was het een ongelofelijk mooie tocht vandaag.


Maar na een zware dag klimmen was iedereen opgelucht om in Barranco Camp bij te kunnen komen. In dit camp heb je uitzicht op de spectaculaire Great Barranco Wall. Die doemt op naast het camp en zal morgenochtend beklommen worden. Dus wederom veel avontuur in petto voor de dag van morgen. Maar eerst is het nu vooral genieten van de vallende nacht en de machtige sterrenhemel. Leon vertelde dat hij tijdens het bellen uitzicht had op een prachtige Melkweg. Zeker als de maan niet schijnt is de hoeveelheid sterren die te zien zijn echt adembenemend mooi.

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


bottom of page